Nieuws & Projecten

Wij houden u op de hoogte zodat u weet waar wij u mee van dienst kunnen zijn.

MERCEDES SPRINTER VOORZIEN VAN VB LUCHTVERING

We hebben deze Mercedes Sprinter Ambulance voorzien volledige luchtvering van VB Airsuspension.

Volledige luchtvering van VB Airsuspension

Rijden op de grens

Comfortabel en veilig rijden is vooral voor een hulpverleningsvoertuig zeer belangrijk. De bijzonderheid van dit type voertuig is dat de ritten zeer verschillend zijn, de eisen die vervolgens aan de vering worden gesteld variëren dus enorm. De ene rit zal zeer comfortabel en soepel uitgevoerd moeten worden, de andere rit zal zeer snel en met hoge stabiliteit uitgevoerd moeten worden. De meeste hulpverleningsvoertuigen worden beladen tot (en soms over) het maximaal toegestane gewicht. Dit heeft een grote impact op het rijcomfort en de rijveiligheid.

Rij-dynamiek

Hulpverleningsvoertuigen worden regelmatig gebouwd op een bestelwagenchassis en hebben de bijbehorende veersystemen,
die geschikt zijn voor laadvermogen en niet noodzakelijk voor comfort en stabiliteit. Veel parameters beïnvloeden de rij-dynamiek van een hulpverleningsvoertuig, in het bijzonder zijn de “belading” en het type rit belangrijke factoren. VB-Airsuspension voertuig optimalisaties, verhogen met behulp van verschillende veersystemen en diverse individuele oplossingen het comfort en de voertuigstabiliteit. Alle systemen zorgen dat, binnen hun bereik, het hulpverleningsvoertuig de best mogelijke rij-dynamiek heeft. U zult het voertuig niet terug herkennen.

Bijzonderheden van het VB-FullAir systeem

Comfort

Door een automatische hoogteregeling staat het voertuig altijd op de door VB-Airsuspension ingestelde rijhoogte. Het voertuig staat hierdoor altijd nagenoeg horizontaal en heeft, ongeacht belading, de optimale veerweg en dus een maximaal comfort.

Zakken en heffen

Door middel van één druk op de knop kan de luchtvering in de laagste positie gezet worden voor, bijvoorbeeld bij een ambulance, het makkelijk in- en uitladen van een patiënt op een brancard.

Stabiliteit

Door toepassing van speciale schokdempers en stabilisatoren krijgt het voertuig ook een zeer stabiel rijgedrag waardoor het
voertuig ook bij hoge snelheden, in bochten en bij bijzondere manoeuvres goed beheersbaar en vooral veilig blijft. Het systeem
is compatibel met het ESP systeem op het voertuig.

Nalooptijd

Deze functie zorgt ervoor dat, na het uitschakelen van het contact,
de luchtvering nog gedurende één uur actief blijft. Hierdoor kan de
luchtvering bediend worden zonder dat de sleutels in het contact
moeten zitten.

 VB-Airsuspension RGB 300dpi - h=94

Scroll to top